Hoe dragen we bij aan een nóg duurzamere samenleving, waarin we verspilling en afval tegengaan? Het is de vraag waarover wij ons de afgelopen tijd hebben gebogen. De uitkomst delen we graag met jou! Net als onze geheel vernieuwde winkel. Daarom staan we deze maand volledig in het teken van ‘De DuurSAMe SAM Weken’. En ook de rest van het jaar besteden we iedere maand uitgebreid aandacht aan een duurzaam thema. Doe je met ons mee?

We leven in een tijd waarin consumeren een eerste levensbehoefte lijkt. We kopen met het grootste gemak alles wat we nodig (denken te) hebben. Uitgekeken op een trui, broek, jurk of rok? We snellen naar de winkel of webshop om een nieuwe aan te schaffen. Maar waarom zou je iets nieuws en duurs kopen als dat niet nodig is? Waarom zou je kleding en spullen weggooien als je er iemand anders nog heel blij mee kunt maken? Waarom zou je afvalhopen onnodig groter maken?


Winkelmetamorfose

SamSam hoopt jou te inspireren om duurSAMer te leven en verspilling tegen te gaan. Dat doen we het komend jaar met inspirerende verhalen en tips, die we delen op onze website, social media-kanalen en in onze mailing. Ook heeft onze winkel de afgelopen tijd een grondige metamorfose ondergaan. We hebben bijvoorbeeld afscheid genomen van onze outlet-kledingafdeling. We creëren zo nóg meer ruimte voor beleving en duurzaam geproduceerde producten, die lang meegaan en verspilling tegengaan. We streven daarbij naar 100 procent circulaire producten en verpakkingen.

Taboe doorbreken

Net zo belangrijk vinden wij om het taboe te doorbreken op tweedehands kleding en spullen. ‘Wat zullen anderen denken als ik in gebruikte kleding rondloop?’ Het is vaak nog de gedachte van mensen die overwegen om tweedehands kleding te kopen. Terwijl SamSam een modieus en hoogwaardig assortiment aanbiedt. Gebuikte kleding kopen is niets om je voor te schamen. Het is juist hip, cool én duurzaam. Het taboe moet eraf, zo is onze stellige overtuiging. Trots komt ervoor in de plaats!

Hoogwaardige kleding inbrengen

Wist je dat je gebruikte kleding bij ons kan inbrengen voor verkoop? Zo draag je bij aan de circulaire economie, waarin spullen een tweede of derde leven krijgen. Een ander voordeel is dat we de opbrengst delen. We willen dit jaar toe naar een nog hoogwaardiger kledingaanbod. Daarom vragen wij je om thuis al een strenge selectie te maken van wat je inbrengt. We zoeken enkel goede, onbeschadigde kleding die haast voor nieuw kan doorgaan. Twijfel je op voorhand al over de kwaliteit van een kledingstuk? Dan vragen we je het thuis te laten.

Het nieuwe nieuw!

In ‘De DuurSAMe SAM Weken’ tonen we onze sterke drive om de circulaire economie te stimuleren, waarbij we de houdbaarheidsdatum van producten oprekken tot het uiterste. En waarbij tweedehands het nieuwe nieuw wordt! Zo dragen we bij aan het terugbrengen van de hoeveelheid afval op aarde en een beter milieu. Doe je met ons mee?

1 comment on “Zo gaan wij DuurSAM de toekomst in! Doe je mee?”

  1. Wat super!
    Sterke tekst, sterke gedachte!
    Ik kom graag weer eens langs.
    Jellien

Comments are closed.