Hoe dragen we bij aan het flink verminderen of zelfs helemaal beëindigen van plastic vervuiling? Dat was de vraag waarmee ik mijn zoektocht naar een ‘duurSAMe’ oplossing voor drinkflessen startte. Herbruikbaar én plasticvrij, zoals bijna alle producten van SamSam. Ik kwam uit bij het innovatieve en hippe merk Chilly’s Bottles. Tijdens de ‘DuurSAMe Fles Weken’ zetten we ze vol in de spotlights! Doe je mee?

Waarom producten maar één keer gebruiken als dat veel vaker mogelijk is? Dat geldt zeker ook voor drinkflessen. Het probleem met de plastic ‘wegwerpvarianten’ uit de supermarkt is dat deze daar niet voor gemaakt zijn. Hoe duurzaam het hergebruik ook is. Australische onderzoekers plozen namelijk uit dat bij het opnieuw gebruiken van PET-flessen kleine plastic deeltjes vrijkomen, zogeheten microplastics. En die wil je liever niet in jouw lichaam krijgen.

Jouw dranken 24 uur koud of 12 uur warm

Een andere optie voor herbruikbare drinkflessen zijn de stevigere plastic varianten. Maar omdat ik het liefst zo plasticvrij mogelijk leef, zocht ik verder. Met Chilly’s Bottles heb ik het perfecte merk gevonden. Deze lekvrije flessen en foodpots zijn gemaakt van roestvrijstaal. Ze houden je dranken 24 uur koud of 12 uur warm. Ideaal!

Losse onderdelen verkrijgbaar

De Chilly’s Bottles zijn bij SamSam verkrijgbaar in verschillende fraaie en steeds wisselende prints. In een 265, 500 of 750 milliliter uitvoering. Ze zijn praktisch onverwoestbaar. Bijna tot mijn spijt, haha. Ik heb mijn eigen Chilly’s Bottle nu vier jaar en zou graag eens een ander printje willen. Maar ze gaan gewoon erg lang mee! Daar komt bij dat losse onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Deze zijn eveneens bij ons verkrijgbaar. ‘DuurSAMheid’ tot de max dus!

Roestvrijstalen rietjes

Ook het niet meer gebruiken van plastic rietjes helpt mee bij het verkleinen van de plastic soep. Ook daarvoor heeft SamSam een mooi alternatief! Namelijk de roestvrijstalen rietjes van Klean Kanteen, met kleurrijke siliconen drinktuiten. Ideaal voor het drinken van een heerlijke smoothie of milkshake! Ook mooi zijn de herbruikbare en isolerende blikjes van Can’it; gemaakt van roestvrijstaal en 100 procent lekvrij. Perfect te gebruiken als schoolbeker. Het houdt een drankje 5 uur warm of 10 uur koud!

Welkom in onze winkel!

Wil je onze ‘duurSAMe’ flessen en rietjes met eigen ogen bekijken? Bezoek dan de geheel vernieuwde winkel van SamSam aan de Stationsweg in Zwartsluis. Naast ons kwalitatieve aanbod aan gebruikte kleding en duurzame flessen bieden wij ook andere duurzame (cadeau)producten aan. We zien je graag tijdens onze ‘DuurSAMe Fles Weken’!