Jasmijn Stam klant sinds ze moeder is

“Eerlijk gezegd kende ik SamSam helemaal niet. Ik werkte in Meppel en later Zwolle en daar deed ik dan ook de boodschappen. Pas toen ik 3,5 jaar geleden moeder werd, ontdekte ik dat Zwartsluis een hele leuke tweedehandskleding winkel heeft”, vertelt Jasmijn Stam, die bijna elke vrijdag met haar schoonzus binnenstapt.

Jasmijn werkt momenteel als opticien in Zwolle. Na de komst van dochter Fleur ging Jasmijn veel meer winkelen in eigen dorp. Al snel stapte ze een keer bij SamSam binnen. “Natuurlijk zoek je als jonge moeder leuke kinderkleren. Dat ik in die in mijn eigen dorp kon vinden, was echt een verrassing. Ik kwam daardoor snel weer terug. Bovendien ging ik ook kleren voor mezelf zoeken. Leuke tweedehandskleding kopen, is ondertussen echt een sport geworden.”

Jasmijn bezoekt ook andere winkels met hetzelfde concept in andere plaatsen. Maar niet zo vaak als SamSam. “Nee, het leuke van SamSam is dat je er lekker op de fiets of wandelend naartoe gaat. Wij combineren het vaak met de markt op vrijdag. Je wordt altijd enthousiast onthaald door Leontien. De sfeer in de winkel is heel goed en Leontien geeft prima advies. Naast kleding koop ik ook regelmatig speelgoed. Daar speelt Fleur dan mee in de winkel en dan zeg je al snel ‘toe maar’.”

Naast zelf kopen, levert Jasmijn ook regelmatig zelf kleding in. “Ik vind het belangrijk dat die mogelijkheid er is. Op die manier geef je kleding een nieuw leven en ga je verspilling tegen. Dat is een mooi onderdeel van het concept van SamSam”, vindt Jasmijn, die na 3,5 jaar een hechte band heeft opgebouwd met de winkel aan de Stationsweg. “En mijn dochter ook. Sterker nog: een van haar eerste woorden was SamSam. Dat zegt wel genoeg…”