Annet van der Linde ambassadrice van SamSam

‘Ik vind SamSam echt ideaal’

Annet van der Linde heeft geen moeite om de charme van SamSam onder woorden te brengen. Ze noemt kledingmerk Zizzi als voorbeeld. “Pas heb ik nog een tuniek voor 7,50 euro bij Leontien gekocht, daarvoor betaal je elders dertig euro. En nu hoef ik niet naar Zwolle te kleppen, maar koop ik iets in mijn eigen dorp. Ideaal toch?”

Fan van SamSam Annet
Fan van SamSam Annet

Annet koopt én verkoopt al jarenlang bij tweedehandswinkels. “Vroeger bracht ik kleding naar Meppel, maar de eigenaresse van die winkel stopte. Toen Leontien met SamSam begon, ben ik meteen weer kleding gaan brengen. En ik kom ook vaak met leuke kleding voor mezelf of de kinderen thuis. Bij SamSam vind je leuke kleding voor een superprijs. Als je met iets leuks thuiskomt, geeft dat echt een kick. En tweedehands-kleding kopen is volgens mij ook geen taboe meer: steeds meer mensen doen het.”

De inwoonster van Zwartsluis is een soort ambassadrice voor de winkel. “Pas had mijn zus iets heel leuks aan. ‘Waar heb je dat gekocht?’, vroeg ik. ‘Bij SamSam, dat komt door jouw verhalen’, antwoordde ze. Mij vragen mensen ook vaak waar ik kleding heb gekocht. Nog steeds zijn er mensen die verbaasd kijken als ik dan ‘SamSam’ zeg. Al is de naam tegenwoordig echt wel bekend.”

Annet vindt het prettig dat eigenaresse Leontien flink actief is op de social media. “Als ze wat nieuws binnen heeft, zet ze het meteen op Facebook. Dan weet je dat het weer tijd is om even rond te struinen. Ook geeft ze wel tips aan klanten. Tutola uit Vollenhove brengt bijvoorbeeld regelmatig outletkleding in. Dan geeft Leontien even een seintje. Echt ideaal.”

Ook buiten kleding is er genoeg te vinden bij SamSam, zegt Annet. “Geurzakjes, zeep, sieraden, schoenen, maar ook leuke cadeautjes voor kinderen. Je komt altijd wel met iets thuis. Pas kocht ik nog leuke gympen voor de kinderen. Wat het leukste is wat ik ooit bij SamSam kocht? Pfoeh, dat is echt teveel om op te noemen.”

1 comment on “Fan van SamSam Annet”

  1. Ja, ik ben ook zeker fan van SamSam. Heb er al best veel gekocht. Zowel nieuw, speelgoed en een vest bijvoorbeeld, als tweedehands; jassen, tassen, nog een vest, sjaals enz.Altijd de moeite om even rond te lopen.

Comments are closed.