Ayse Dekker klant van het eerste uur

‘SamSam is zoooo’n gave winkel!’

“Hoe lang is de winkel ondertussen open? Vanaf dat moment dus!”, antwoordt Ayse Dekker op de vraag sinds wanneer ze bij SamSam over de vloer komt. Een klant van het eerste uur kortom. “Het is zoooo’n gave winkel. Echt een zaak die ik nog miste in Zwartsluis”, zegt de geboren Rotterdamse.

Ze woont sinds 2011 in Zwartsluis. Dat is haar ‘eerste dorpservaring’. “In Rotterdam was ik gewend om regelmatig bij tweedehands kledingzaken en kringlopen binnen te lopen. Dat miste ik in het begin in Zwartsluis. Daarom was ik blij dat SamSam openging. De sfeer is erg leuk en ik slaag er regelmatig voor mij of de kinderen.” 

Ayse houdt van ‘mooie dingen’. “Maar die hoeven wat mij betreft niet duur of nieuw te zijn, al koop ik natuurlijk ook nieuwe kleren. Dure merkschoenen met daar boven een spijkerbroek van een paar euro vind ik een leuke combinatie. Iets kopen bij een tweedehandswinkel geeft een grotere kick: soms vind je iets heel gaafs en reken je bij de kassa vijf euro af…”

Duurzaamheid vindt Ayse ook belangrijk. “We hebben allemaal kleren die je eigenlijk nooit draagt of die de kinderen snel te klein zijn geworden. Die kun je dan in zo’n bak stoppen, maar het is toch veel leuker als iemand van twee straten verderop daar voor een paar euro nog heel veel plezier van heeft? Daarom breng ik ook regelmatig kleren in bij SamSam.”