Jackelien Feenstra is ‘fan’ van SamSam

Jackelien Feenstra is klant van het eerste uur bij SamSam. Ze is ‘fan van het concept’. “Ik hou van duurzaamheid: spullen niet zomaar weggooien maar kijken of je ze een tweede ronde kunt geven. SamSam is bovendien uitgegroeid van een kringloop tot een echte shop. Het aanbod is heel divers en leuk”, zegt de inwoonster van Zwartsluis.

Jackelien bezocht voor de opening van SamSam al vaak kringloopwinkels en tweedehands kledingzaken. “Toen Leontien haar winkel opende dacht ik: ‘leuk, dan kan ik nu ook in mijn eigen dorp terecht’. De eigen middenstand moet je steunen, vind ik. Ik kom bijna elke week wel bij SamSam: natuurlijk vind je niet iedere keer iets van je gading, maar ik snuffel er graag rond en kom regelmatig met leuke spullen naar huis.”

 

Over het algemeen is Jackelien daarmee nog niet klaar. Ze mag graag een eigen creatie maken van de gekochte kleding. “Soms zie ik een jurkje met een leuke stof, waarvan ik vervolgens een nog leukere rok maak. Of ik koop kleding die te groot of te klein is, die ik met een beetje handigheid toch passend maak. Dat vermaken vind ik ontzettend leuk om te doen. Echt een hobby. En het is duurzaam en dat vind ik belangrijk. In mijn huis staan sowieso veel dingen die ik bij kringloopwinkels heb gekocht.”

 

Maar SamSam is veel meer dan een standaard kringloop, vindt Jackelien. “Mensen denken soms dat kringloopwinkels een beetje muffig zijn. Dat is bij Leontien absoluut niet het geval. De winkel heeft een hele frisse uitstraling en is eigenlijk steeds leuker geworden. Je kunt er nu ook voor onder meer speelgoed en cadeauartikelen terecht. Ik denk dat veel mensen verrast zijn over het aanbod.”