Jennefer Kats trok de ‘stoute schoenen’ aan

“Ik hoorde zoveel over SamSam dat ik dacht: ik moet de stoute schoenen maar eens aantrekken…”, lacht Jennefer Kats. Twee jaar geleden bracht ze voor het eerst kleding in bij de winkel aan de Stationsweg en sindsdien doet ze dat regelmatig. “En natuurlijk snuffel ik dan zelf ook even door de winkel heen.” 

Jennefer kwam eerder nooit in winkels met tweedehandskleding. Kringloopzaken bezocht ze wel, maar de kleding liet ze dan links liggen. Anderen brachten haar op het idee om eens kleding naar SamSam te brengen. “Het gaat echt van mond-tot-mond in Zwartsluis, waarna ik ook eens een flinke tas met kleding van de kinderen naar SamSam bracht. Eerder gaf ik die weg, maar ik dacht ‘als je er iets mee kunt verdienen…”

En doet ze nu inderdaad regelmatig, met de kleding van de twee jongste kinderen van 14 en 11 jaar oud. “Dat zijn gangbare maten die goed te verkopen zijn”, zegt Kats, die regelmatig bij SamSam binnenstapt. “Als ik in de buurt ben, stap ik vaak even binnen. Het is gewoon een leuke winkel: netjes, schoon en een wisselend aanbod. Regelmatig zit er wat leuks tussen”, aldus de inwoonster van Zwartsluis.

En dat ‘leuks’ geldt dan niet alleen voor de tweedehands kleding. SamSam verkoopt ook steeds meer ‘nieuwe’ producten. “Ik heb al een paar keer speelgoed als cadeautje gekocht. En daarnaast heeft SamSam bijvoorbeeld portemonnees, sieraden en leuke zeepjes. Dat maakt dat je voor vele dingen bij de winkel terecht kunt.”

Wil jij net als Jennefer ook je kleding inbrengen bij SamSam? Lees dan hier hoe het werkt.