“Mensen reageren soms verbaasd als je zegt dat je die jurk van dat fantastische merk voor 12 euro bij SamSam hebt gekocht. ‘Echt?’, vragen ze dan. Ja hoor, die hangen gewoon in de rekken bij Leontien”, lacht Minella Nijmeijer over haar ervaringen met SamSam.

Ze stapte ooit voor de eerste keer binnen met een tas vol kleding van haar kinderen. Nog steeds brengt ze kleding in bij SamSam. “Toen zag ik al snel dat er ook veel leuke dameskleding hangt. Ik haal er regelmatig toppers uit. Mooie kleren die je tegen een hele betaalbare prijs koopt. Wie wil dat nou eigenlijk niet?”, vraagt Minella zonder dat ze een antwoord verwacht.

Toch merkt ze bij sommige mensen nog ‘een drempelvrees’. “Dat je tweedehands kleding voor kinderen koopt, is algemeen ingeburgerd. Waarom zou je nieuwe kleren kopen voor een 4-jarige die daar zo weer is uitgegroeid. Maar bij dameskleding merk ik soms toch nog wat twijfels. Er hangt dan toch nog een bepaald beeld aan tweedehands.”

Dat is absoluut niet nodig, vindt Minella. “Iemand zei laatst tegen mij dat ze het goed vond dat ik zo open was over tweedehands kleding. Maar waarom niet? Je haalt bij SamSam de leukste kleren. En in Nederland hebben we allemaal een goede wasmachine, dus verschil met nieuw is er niets of nauwelijks. En dan is dit nog heel duurzaam ook.”

Minella winkelt naast SamSam ook graag in Zwartsluis. “Ik ben geboren in Meppel en woon nu zestien jaar in Zwartsluis. Hier werk ik als zelfstandig onderneemster in accountmanagement en sales. We hebben in Zwartsluis prachtige winkels en bijna alles kun je hier wel kopen. Ik kan iedereen aanraden om eens een kijkje bij SamSam te kijken. Dik kans dat je met een buitenkansje naar buiten loopt.”