Heb jij kleding in je kast die je niet meer draagt? En kan je er geen afstand van doen omdat het nog te goed is om in een zak aan de weg te zetten? Lees dan nu verder, wat je kan doen om met die kleding wat te verdienen.

Inbrenger worden

Je hebt je kast vol kleding waarvan je niet alles meer draagt. Toch is deze kleding nog te goed om het zomaar weg te doen. Aan de weg te zetten, als er een kledinginzamelingsactie is van een goed doel vind je nog zonde. Wist je dat je met die kleding nog wat geld kunt verdienen? Je kunt je kleding namelijk inbrengen bij SamSam Zwartsluis, mits de kleding voldoet aan een aantal voorwaarden:

  1. De kleding is van deze tijd (niet ouder dan 2 jaar).
  2. De kleding is schoon.
  3. De kleding is heel.
  4. De kleding is netjes gestreken
  5. De kleding ruikt fris
  6. Maximaal 15 stuks
Metamorfose SamSam

Waarom deze voorwaarden?

We willen graag kwaliteit bieden aan onze klanten. Bedenk zelf maar eens, zou jij kleding kopen waar vlekken inzitten? Of waar een knoop van mist of van die kleine gaatjes in zitten? Hoe klein ook, zoiets maakt de kleding voor ons onverkoopbaar. Check kleding ook op vergeelde of verschoten kragen en oksels.

Tweedehandswinkels hebben vaak het imago dat ze muf ruiken. Dit willen wij voorkomen door alleen fris ruikende kleding in de winkel te hangen. Kleding die al langere tijd ongebruikt in de kast hangt gaat toch wat muf ruiken. Als wij vervolgens die kleding zo in de winkel hangen dan ruik je dat als je de winkel binnen komt. Hangt de kleding langer in je kast of op zolder? Was de kleding dan eerst voor je deze komt inbrengen.

Met het stellen van bovenstaande voorwaarden houden we de kwaliteit hoog, waardoor kopende klanten regelmatig terug komen. Ook voorkomen we teleurstelling: als jij heel veel kleding inbrengt in de hoop die te verkopen en het blijkt uiteindelijk onverkoopbaar te zijn dan vind je het toch jammer dat je na het eind van de periode geen geld op je rekening krijgt bijgeschreven.

Merken

Bij SamSam nemen we bijna alle kleding in, mits de kleding voldoet aan de hierboven genoemde voorwaarden. We maken een uitzondering voor kleding van Primark en Shein, deze kleding nemen wij NIET in. Babykleding t/m maat 68 nemen we alleen merkkleding in, in deze maten nemen we geen Zeeman, Wibra, H&M, Hema, etc in. Wel merken als Babyface, Noppies, Prenatal, Feetje, Z8 en dergelijke merken.

Afspraak maken

Voordat je kleding inbrengt is het belangrijk om vooraf een afspraak te maken. Zo kunnen we er voor zorgen dat de kleding ook snel in de winkel komt te hangen, waardoor voor jou de kans groter is dat je de kleding ook daadwerkelijk verkoopt. Plan hier zelf je afspraak in. Let erop dat we per inbrenger maximaal 15 stuks kleding innemen. Maak zelf dus een selectie met de mooiste kleding.

Hoe gaat het verder?

De kleding die je op afspraak hebt ingebracht proberen we zoveel mogelijk dezelfde dag en anders binnen een week in de winkel te hangen. Over hoe het verder gaat lees je in dit artikel.Tekst is aangepast in juli 2021