Je hebt je kledingkast opgeruimd en je hebt leuke kleding die je zelf niet meer draagt, maar goed genoeg is om zomaar in ‘de zak’ te doen. Je weet wel, die zakken die je één keer in de zoveel tijd in de bus krijgt voor een goed doel. Maar eigenlijk vind je deze kleding daar nog te goed voor. En om het nou op Marktplaats te zetten, daar heb je eigenlijk geen zin in. Al dat gedoe ;).  Dan kan je ook je kleding verkopen via SamSam. Eerder schreef ik al een blog over de voorwaarden die wij aan de kleding stellen. Hieronder vertel ik wat meer over hoe het daarna verder gaat.

Kleding verkopen bij SamSam

Wat gebeurt er nou eigenlijk als je je kleding inbrengt bij SamSam?

Breng je voor het eerst kleding in, dan maken we in de winkel een account voor je aan. De door jou ingebrachte kleding wordt gekoppeld aan jouw inbrengnummer. Daarna controleren we de door jou ingebrachte kleding. Voldoet het echt aan de voorwaarden, of zit er toch nog ergens een verscholen vlekje of gaatje. Om de kwaliteit te waarborgen controleren wij heel streng, we willen graag goede kleding verkopen. Dat is ook de reden waarom veel klanten regelmatig weer terug komen, bij SamSam hangt alleen de écht mooie kleding in de winkel, de kleding is haast niet van nieuw te onderscheiden. Wil je eventueel afgekeurde kleding weer terug, laat het ons dan weten als je de kleding komt brengen. Anders gaat de kleding naar Kledingbank Overijssel.

Wie bepaalt de prijs?

De medewerkers van SamSam bepalen de prijs van het kledingstuk. Na ruim 6 jaar ervaring weten we aardig wat de beste prijs is. Uiteraard houden we hiermee zoveel mogelijk rekening met het merk en de kwaliteit van de kleding. We willen echter wel zoveel mogelijk van de ingebrachte kleding verkopen en daarom kan het betekenen dat we soms iets minder vragen dan dat een artikel eigenlijk nog waard kan zijn. We hebben er tenslotte niets aan als we te hoog gaan zitten en het uiteindelijk helemaal niet wordt verkocht. Daarom proberen we zo te prijzen dat we er beiden nog wat aan verdienen en dat het ook wordt verkocht.

Wat nou als de kleding niet wordt verkocht?

We garanderen dat de kleding minimaal 2 maanden in de winkel hangt. Soms kan het voorkomen dat kledingstukken langer hangen, bijvoorbeeld omdat er in die maat minder aanbod is. Hebben we juist veel aanbod in een bepaalde maat, dan gaat de kleding na 2 maanden weer uit de rekken. Daarbij kijken we ook naar het merk. Is het een duurder merk, dan bewaren we het nog voor later in het seizoen als er wat minder aanbod is of voor het volgende seizoen. De merkloze items of van goedkopere merken (bijvoorbeeld H&M, Only, Hema etc) worden gedoneerd aan Kledingbank Overijssel. Kan Kledingbank Overijssel ook niets met de kleding die ze via SamSam krijgen, dan gaat de kleding door naar Stichting In Balans in Hasselt. Zij hebben een kledingatelier waar kleding wordt herstelt, gewassen en gestreken om vervolgens te worden verkocht in hun eigen winkel. De kleding wordt dus nooit zomaar weggegooid.

Mijn kleding is verkocht en nu?

Als je kleding is verkocht, dan krijg jij als inbrengen een deel van de opbrengst. Onze naam SamSam doet vermoeden dat je de helft krijgt, alleen is dat helaas niet het geval. Van ons deel moeten wij namelijk nog 21% BTW afdragen. Daarom hebben we ervoor gekozen dat de inbrenger 40% van de opbrengst krijgt. Op deze manier blijft het rendabel om de winkel draaiende te houden. Let op: we houden je niet automatisch op de hoogte van je saldo, je moet zelf contact met ons opnemen. Het beste doe je dat na 2 maanden nadat je kleding hebt ingebracht of als je weer opnieuw kleding komt inbrengen.  Ben je ook een klant bij SamSam? Dan is het ook mogelijk om je tegoed te verrekenen met je aankopen! Woon je niet in de buurt en wil je wel weten of er kleding is verkocht? Stuur ons dan een e-mail en we antwoorden dan zo snel mogelijk.

Let op: tegoeden ouder dan 2 jaar komen te vervallen aan SamSam.

Wat doe jij met de kleding die je niet meer draagt?
Ben jij al inbrenger bij SamSam? Wat zijn jouw ervaringen?