Marieke Mooiweer van Millefleurs

“Volgens mij past SamSam helemaal bij de moderne maatschappij. Kijk maar naar een app zoals Vinted, waarmee mensen online hun eigen kleding verkopen. Dat maakt de drempel voor tweedehands winkels veel lager”, zegt Marieke Mooiweer uit Zwartsluis. Ze koopt regelmatig bij SamSam.

Helemaal onlogisch is dat ook niet. Met haar bloemenzaak Millefleurs is ze namelijk de buurvrouw van SamSam. “Ook daardoor loop ik natuurlijk regelmatig even binnen. Ik kijk dan ook vooral naar kleding voor de kinderen. Opgroeiende kinderen zijn zo weer uit hun kleren gegroeid, waardoor deze mogelijkheid ideaal is. Voor mezelf kijk ik ook wel naar schoenen.”

Marieke is niet iemand die alle tweedehandswinkels in de regio platloopt. “Nee, maar gewone winkels ook niet, haha. Ik heb als eigenaar van een bloemenzaak niet zoveel tijd. Winkelen doe ik vooral in eigen dorp en dan is SamSam wel een mooie aanvulling op het aanbod in Zwartsluis.”

Ze merkt ook aan haar eigen klanten dat SamSam steeds bekender is. “Klanten van mij lopen ook even bij Leontien binnen en andersom natuurlijk ook. Ook komen veel mensen bij SamSam omdat ze een DHL-punt is. Ik hoor altijd enthousiaste verhalen over de winkel.

Het duurzame spreekt natuurlijk ook aan. Zelf vind ik dat ook belangrijk. Heel mooi hoe Leontien kijkt naar de duurzaamheid van producten en die weer een nieuw leven geeft.”

En juist dat aspect past volgens Marieke heel goed in de huidige samenleving.