Wat een week hebben we achter de rug bij SamSam. Op 15 november werden er honderden schoenendozen bezorgd, afzender onbekend. En nu is eindelijk het mysterie opgelost:

Het mysterie rond de schoenendoosbezorging van vorig week bij SamSam is eindelijk opgelost. Sinterklaas blijkt de afzender te zijn van de zending. Een typisch gevalletje van foutje bedankt! De pieten van de Goedheiligman hadden een oud adressenbestand gebruikt en dachten dat er op de plek van de winkel vol tweedehands kleding, speelgoed en accessoires nog altijd een schoenenwinkel zat…

SamSam-eigenaresse Leontien Voorsluijs kreeg gisteren te horen dat DHL eindelijk de anonieme afzender achterhaald had. Daarop besloot Leontien vandaag toch maar even contact te zoeken met Sinterklaas. Al snel kwam het misverstand aan het licht. Maar ja, hoe dit probleem nou op te lossen? Sinterklaas beloofde het er nog eens met zijn pieten over te hebben.

Sinterklaaswensbox Terwijl de megabezorging in Zwartsluis inmiddels het gesprek van de dag is, belde de hoofdpiet Leontien aan het eind van de middag terug. Zijn voorstel? Alle kinderen uit Zwartsluis kunnen vanaf nu tot en met 1 december langskomen in Leontiens winkel SamSam om een schoenendoos af te halen. Deze mogen ze dan thuis versieren in Sinterklaas-stijl, van hun naam en telefoonnummer voorzien en uiterlijk voor zaterdag 1 december weer langsbrengen in de winkel.

Daar kunnen alle kinderen dan een verlanglijstje samenstellen van de leukste (schoen)cadeautjes die SamSam in de aanbieding heeft. Dit verlanglijstje mogen ze daarna in de schoenendoos stoppen, zodat ze hun eigen Sinterklaaswensbox hebben gemaakt. In de week van 5 december kunnen alle kinderen hun versierde schoenendoos weer ophalen. De hoofdpiet heeft beloofd dat er dan sowieso een cadeautje in de wensbox zit.

Leontien zag het voorstel helemaal zitten. Een prachtige manier om weer van de verkeerd bezorgde schoenendozen af te komen. Dus kinderen in Zwartsluis: op naar SamSam!