‘DuurSAMe Tas Weken’: tassen met draagkracht voor een beter milieu!

Enig idee hoeveel plastic tassen je jaarlijks gebruikt? Dat aantal kan aardig oplopen, als je er niet bedacht op bent. Een groot deel van deze moeilijk afbreekbare zakken gebruik je waarschijnlijk slechts eenmaal en komt daarna als zwerfafval in de natuur of zee terecht. Een verspilling van onze spaarzame grondstoffen en schadelijk voor mens en dier. Dat kan ook anders! Daarom houdt SamSam de ‘DuurSAMe Tas Weken’. Doe je mee?

In deze periode zetten wij vol de spotlights op onze herbruikbare bigbags van Ragbag en de groente- en fruittasjes van La Droguerie Ecologique. Hiermee hopen we ook jou te inspireren om ‘duurSAMer’ te leven en verspilling tegen te gaan. Wist je dat Ragbag zijn tassen in India maakt van gerecycled plastic en grote theezakken? Zogeheten ‘ragpickers’ verzamelen dit in de buitenwijken van Delhi en in een dorpje in Tamil Nadu, waarna ze het schoonmaken en verwerken tot een nieuw eindproduct.

Unieke tassen

DuurSAMe tasweken

Dit proces van ‘upcycling’ levert modieuze en erg sterke bigbags op, met bijzondere opdrukken van Indiase theeplantages. Geen enkele tas is hetzelfde, doordat ze op een unieke manier worden uitgesneden. Voor mij is Ragbag een echt win-win-merk: gemaakt van gerecycled materiaal dat steeds weer opnieuw kan worden gebruikt. Daarnaast biedt het tientallen mensen in India werkgelegenheid, die voor hun inzet een eerlijke prijs ontvangen.

La Droguerie Ecologique

La Droguerie Ecologique is nog zo’n bijzonder merk in ons assortiment. Het biedt biologische en herbruikbare katoenen zakjes, die ideaal zijn voor het verpakken van groenten en fruit. Wanneer je deze uitwasbare tasjes standaard in je duurzame boodschappentas meeneemt, werk je mee aan het uitbannen van plastic tasjes.

DuurSAMe missie

Ragbag en La Droguerie Ecologique sluiten perfect aan bij onze sterke drive om de circulaire economie te stimuleren. Daarbij rekken we de houdbaarheidsdatum van producten op tot het uiterste. Deze merken helpen zo mee aan het kleiner maken van afvalbergen op onze aarde en het tegengaan van verspilling.

Welkom in onze winkel!

Wil je onze ‘duurSAMe’ tassen met eigen ogen bekijken? Bezoek dan de geheel vernieuwde winkel van SamSam aan de Stationsweg in Zwartsluis. Naast ons kwalitatieve aanbod aan gebruikte kleding en duurzame tassen bieden wij ook andere duurzame (cadeau)producten aan. We zien je graag tijdens onze ‘DuurSAMe Tas Weken’!