De komende weken staan we volledig in het teken van de ‘DuurSAMe Zeep Weken’. We wassen en verzorgen ons lichaam en haar allemaal dagelijks met verschillende soorten producten, op dit gebied kun je een mooie verduurzamingsslag maken. Veel van deze verzorgingsproducten worden namelijk verpakt in plastic, terwijl dat ook anders kan.

We willen mensen inspireren om ‘duurSAMer’ te leven en verspilling tegen te gaan. Naast het kwalitatieve aanbod aan gebruikte kleding hebben we daarom ook een mooi assortiment aan duurzame (cadeau)producten. Wij streven daarbij naar 100 procent circulaire producten en verpakkingen.

Blij worden van HappySoaps

In een ‘duurSAMe’ zoektocht kwamen we uit bij HappySoaps. Dit erg kleurrijke en vrolijke zeepmerk staat voor 100 procent plasticvrije en natuurlijke verzorging. Een zeep waar zowel jij als het milieu blij van wordt dus. Maar het merk biedt veel meer: van natuurlijke lipbalsem, deodorant, shampoo tot conditioner. En het is bijzonder duurzaam in verbruik.

“Zo deed ik veertien maanden met één zeepbar: wat gelijk staat aan drie tot vier shampooflessen.”

Leontien Voorsluijs – eigenaresse samsam

HappySoaps gebruikt geen plastic in zijn productie, opslag en verzending.  Hun vegan producten zijn ‘lief voor dieren en de planeet’. Dus geen palmolie en ‘rotzooi’ die slecht is voor je lichaam. Daar komt bij dat de HappySoaps in Nederland met de hand gemaakt worden. Met als positief gevolg: een lage CO2-footprint.

Ambachtelijke en biologische zeep

Ook blij worden we van Werfzeep; een ambachtelijke, biologische zeepziederij in Utrecht. Dit mooie bedrijf produceert eveneens plantaardige, palmolievrije en met de hand gemaakte zepen, bestaande uit biologische ingrediënten. Alle producten worden plasticvrij verpakt. Naast zeep hebben wij van dit merk onder meer scheerschuim, shampoo en allesreiniger.

‘DuurSAMe’ missie

Beide zeepmerken sluiten perfect aan bij onze missie om mee te helpen aan een zo duurzaam mogelijke wereld. Ten eerste door het kleiner maken van afvalbergen op onze aarde. Maar daarnaast: al het plastic dat niet geproduceerd wordt, hoeft later ook niet gerecycled te worden. Want hoe goed recyclen ook is: ook dat kost energie.

Benieuwd of HappySoaps en Werfzeep wat voor jou zijn? Of op zoek naar een leuk ‘duurSAM’ zeepcadeaupakket? We vertellen je er graag meer over in onze vernieuwde winkel. De reacties die we tot nu toe krijgen op deze ‘duurSAMe’ zepen zijn in ieder geval erg positief. Mensen komen er echt voor terug.

Gebruik jij al één of meerdere zepen? Deel je ervaringen hieronder!